• Novinky

            • Správa LVVK 2023

            • V dňoch 6. 2. – 10. 2. 2023 sa uskutočnil lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz v stredisku Vyšné Ružbachy. Kurzu sa zúčastnili žiaci prvých ročníkov- I.A, I.B, I.C. Kurz prebiehal pod pedagogickým dozorom zamestnancov školy SOŠ dopravnej. Samotný kurz pozostával z výučby zjazdového lyžovania. Žiaci boli rozdelení do družstiev podľa praktickej zručnosti, ktorá sa overovala v prvý deň kurzu na zjazdovke a po ústnych pohovoroch. Celý kurz pozostával z doobedňajšej a poobedňajšej  výučby. Vo večerných hodinách prebiehali prednášky k problematike – výučby spojenej s lyžiarskym kurzom. V posledný deň kurzu boli realizované praktické výstupy žiakov.

                                                                             PaedDr. Daniel Lacko

               

               

            • Vedomostná súťaž zo slovenského jazyka a literatúry

            • Netradične na Deň sv. Valentína 14. 2. 2023 sa v našej škole uskutočnila Vedomostná súťaž zo slovenského jazyka a literatúry. Do súťaže sa zapojilo 13 žiakov 1. – 4. ročníka, riešili  úlohy zamerané na čitateľskú gramotnosť. Súťaž organizačne pripravila vyučujúca SJL PhDr. Anna Švorcová.

              Zvíťazil Martin Hudák zo IV. A triedy, ďalší úspešní riešitelia boli Dominik Kravec (II. A), Denis Sivák (IV. A), Štefan Lamy (III. C) a Tomáš Kaminský (III. C). Ceny pre súťažiacich boli zakúpené z prostriedkov RZ pri SOŠ dopravnej v Prešove.

              Blahoželáme!

              PhDr. A. Švorcová

            • Poďakovanie

            • Dovoľte mi adresovať poďakovanie žiakom Vašej školy.

              Dnes na parkovisku pred školou mi iniciatívne pomohli s poruchou auta. Hoci šlo "len" o nahodenie baterie, veľmi si Vážim, že pomoc sami ponúkli a veľmi rýchlo aj zrealizovali.

              Aj keď priamo pracovali len niekoľkí z nich, ostatní poskytli významnú podporu a vytvorili dobrú náladu v stresovej situácii.

              Chcem menovite poďakovať žiakom:

              Dávid Hudák (3.C)

              Juraj Pancurák (3.C)

              Kristián Chromjak (3.C)

              Maroš Bujňák (2.A.)

              Oliver Bednárik (2.A)

              Matej Stopko (4.A)

              Radovan Štofila (4.A)

              Patrik Petruš (4.A)

              Brian Derner (3.C)

              Želám Vám aj chlapcom nie len úspešné školské časy, ale hlavne potešenie z budúcej profesie.

              doc. Mgr. M. B., PhD.