• Novinky

            • Skrášlime si školu, chráňme životné prostredie

            • Počas celého školského roka sa žiaci našej školy zapájali do separácie odpadu. Vyzbieraním zálohovaných fliaš a plechoviek prispeli k ochrane životného prostredia. Touto cestou sa chceme poďakovať žiakom, ktorí sa do tohto projektu zapojili. Vyzbierané finančne prostriedky budú použité na zveľadenie nášho školského areálu. 

              Ing. Nikola Čierniková 

            • Mladý ekológ

            •   Dňa 21. 6. 2023 sa na našej škole uskutočnila súťaž s názvom Mladý ekológ. Táto súťaž s environmentálnou problematikou preverila žiakov v tom, aké sú ich doterajšie znalosti z oblasti životného prostredia.

                 Súťaž bola pripravená pre žiakov druhých ročníkov. Pre žiakov bolo pripravených 24 otázok s troma možnosťami, pričom len jedna možnosť bola správna. Zvíťazil Jakub Semančík z II. A triedy, na druhom mieste skončil Maroš Bujňák z II. A a na treťom mieste Daniel Dvoriak z II. B triedy.

                Súťaž organizačne zabezpečil Mgr. Matúš Repeľ. Žiaci boli odmenení vecnými cenami, ktoré do súťaže venovalo Rodičovské združenie pri SOŠ dopravnej v Prešove. Všetkým súťažiacim patrí poďakovanie za účasť a dúfam, že táto súťaž si na našej škole zachová tradíciu aj naďalej.

            • Diseminačné aktivity

            • Vedenie školy, ktoré sa zúčastnilo projektu Erasmus+ v Španielsku, po návrate diskutovalo o smernici k inklúzii. Do diskusie na túto tému sa zapojili aj pedagogickí zamestnanci. 

            • Využitie virtuálnej reality v Priemysle 4.0

            • Dňa 7. 6. 2023 sa konala sektorová konfrerencia na tému Využitie virtuálnej reality v Priemysle 4. 0. v Poprade. Zúčastnili sa jej pani učiteľka Ing. Nikola Čierniková a majster Gabriel Vojtek. Naši kolegovia sa dozvedeli o možnostiach zavedenia virtuálnych pomôcok do vyučovacieho procesu a taktiež si ich mohli vyskúšať na vlastnej koži.

              Otestovanie virtuálneho zváracieho panela, kde si študenti môžu vyskúšať reálne zváranie a panel im techniku zvárania následne vyhodnotí.

            • INFORMÁCIE O 2. KOLE PRIJÍMACIEHO KONANIA

            • Oznamujeme Vám, že SOŠ dopravná uskutoční druhé kolo prijímacieho konania pre tieto odbory:

              Autoopravár mechanik                 2487 H 01

              Autoopravár elektrikár                 2487 H 02

              Autoopravár karosár                    2487 H 03

              Autoopravár lakovník                   2487 H 04

              Prihlášky na štúdium je potrebné poslať cez EduPage alebo doručiť osobne do 20.06. 2023 na adresu SOŠ dopravná, Volgogradská 3, 080 01 Prešov.

                                                                                                                               Mgr. Tomáš Kirňak

                                                                                                                                     riaditeľ školy

            • Odborná exkurzia v spoločnosti SCANIA

            • Žiaci nadstavbového štúdia IV.NA triedy študijného odboru Predaj a servis vozidiel sa 25.05.2023 zúčastnili odbornej exkurzie v spoločnosti SCANIA – Ličartovce. Odborná exkurzia pozostávala z 3 častí.

              V prvej časti sa žiaci v rámci prezentácie oboznámili s programom na konfiguráciu zostavy ťahača, tento program ponúka rôzne možnosti  od výberu nápravy, výkonov motora až po najmenšie estetické detaily v kabíne ťahača. V tomto programe si žiaci mohli vyskúšať nakonfigurovať kompletné zostavenie a vybavenie kabíny ťahača. V rámci prezentácie sa žiaci dozvedeli o najnovších trendoch na trhu v oblasti nákladnej dopravy.

              Druhá časť  exkurzie pozostávala z prehliadky areálu spoločnosti SCANIA , kde žiaci navštívili úsek údržby a opráv, keďže ide o autorizovaný servis, poskytujú svoje služby výlučne značke SCANIA. Pozreli si sklad náhradných dielov, dozvedeli sa o distribúcii náhradných dielov a celkovej logistike.

              V poslednej časti exkurzie boli žiakom predstavené modely ťahačov a ich technické vybavenie. Žiaci mali možnosť vyskúšať si ťahač naštartovať a oboznámiť sa s jeho funkciami a výbavou.

              Odborná exkurzia bola určite prínosom pre našich žiakov a chceli by sme sa poďakovať Ing. Kováčovi za ochotu a ústretovosť pri sprevádzaní v spoločnosti SCANIA.

               

              Ing. Martina Marcinková, PhD. , PaedDr. Daniel Lacko