• Novinky

            • Oznam

            • Vo štvrtok 15. 2. 2024 sa našim maturantom predstavili mladí úspešní podnikatelia zo spoločnosti X-DENT PDR, s.r.o. a ponúkli im možnosť spolupráce po ukončení štúdia. Firma sa zaoberá odstraňovaním preliačin po krupobití, ťukancov od dverí a iných deformácií karosérií áut po celom svete.

            • Burza informácií

            • Dňa 14.02. 2024 sme sa zúčastnili na Burze informácií v Sabinove, ktorú organizovalo Centrum poradenstva a prevencie Sabinov v spolupráci s Mestom Sabinov a UPSVaR Prešov. Cieľom tohto podujatia bola prezentácia stredných škôl pre žiakov druhého stupňa základných škôl.

                                                                                                                                                Mgr. Andrej Greško

               

              Publikované 15.02. 2024

            • Deň svätého Valentína

            • Dnes si pripomíname sviatok svätého Valentína a Školský parlament si pre naše žiačky, pani učiteľky, pani upratovačky a pani vratničku pripravil milé prekvapenie v podobe nádhernej červenej ruže. 

            • Lyžiarsky kurz

            • V dňoch 5. až 9. 2. 2024 škola realizovala lyžiarsky kurz v stredisku Regetovka. Zúčastnili sa ho žiaci prvých ročníkov. Zamerali sme sa na zjazdové lyžovanie.

              Mnohí žiaci stáli na lyžiach prvý krát, napriek tomu prekonali prvotný strach a na záver kurzu úspešne zvládli náročnosť lyžiarskeho svahu aj vďaka našim inštruktorom.

              Počasie bolo skôr jarné, ale aj tak škoda, že nás nebolo viac.

              Na výdavky bola použitá dotácia ministerstva školstva, peniaze z rodičovského združenia a doplatok žiakov.

            • Poďakovanie

            • Milí žiaci, rodičia a priatelia školy, v mesiaci január sme vyhlasili finančnú zbierku pre nášho žiaka, ktorý mal náročný začiatok nového kalendárneho roka. Chceme poďakovať všetkým, ktorí prispeli, a tak pomohli v jeho neľahkej životnej situácii.

            • Deň bezpečného internetu 2024

            • 6. 2. 2024 si pripomíname medzinárodný Deň bezpečného internetu, ktorý nás pozýva k spoločnej aktivite s cieľom urobiť internet bezpečnejším miestom pre nás všetkých. Aj naši žiaci sa zapojili k šíreniu digitálneho dobra. Viac na www.bezpecnyinter.net

            • Odborné školenie

            • Dňa 22. a 23. 1. 2024 sa učitelia Ing. Jozef Karniš a Mgr. Radovan Dziak zúčastnili odborného školenia v Školiacom stredisku Škoda Auto Slovensko v Nitre. Školenie bolo zamerané na prevodovky DSG a asistenčné systémy vo vozidlách. Okrem teoretických poznatkov sa robilo aj praktické nastavovanie prevodoviek DSG a kalibrácia senzorov a cúvacích kamier. Skúšal sa aj parkovací asistent na novej Škode Enyaq. 

              Školenie pod vedením pána Halenára bolo veľmi poučné a praktické.

            • Milí žiaci, rodičia a priatelia školy,

            • záver roka 2023 priniesol veľmi smutnú správu pre nášho žiaka, ktorého mamka prehrala boj s ťažkou chorobou. Niekoľko rokov predtým stratil aj otca. V tomto náročnom období, plnom neľahkých životných zmien, by sme boli radi nápomocní, a preto sme sa rozhodli zorganizovať finančnú zbierku. Prispieť môžete v priestoroch školy, vhodením finančného príspevku do zbierkovej urny, prípadne prevodom na účet. Ďakujeme. 

              SK 92 1100 0000 0029 3919 9728

            • DOD

            • Dňa 15. 12. 2023 sme otvorili brány školy pre záujemcov o štúdium na našej škole.

              Návštevníci absolvovali prehliadku učební a dielni, v ktorých žiaci predviedli praktické zručnosti svojho odboru. Manuálnu prácu si mohli vyskúšať aj záujemcovia.

              Na otázky ohľadom štúdia, praxe či duálneho vzdelávania zodpovedali učitelia, majstri a naši duálni partneri.

              Bonusom bola jazda v aute našej autoškoly spolu s inštruktorom.

              Nechýbala tombola a vianočný punč.

              Čerešničkou na torte bol originálny kúsok z dielne nášho absolventa.

              Všetkým zúčastneným ďakujeme za perfektnú atmosféru.

            • Olejko

            • Aj naša škola sa zapojila do projektu "Olejko".

              Čekni obrázky a tvojou úlohou je priniesť použitý olej z domácnosti v plastovej nádobe, ktorú potom vyhodíš do označenej zbernej nádoby. Tá sa nachádza hneď po vstupe do školy, na pravej strane.

              Chráňme našu prírodu!

            • Mikulášsky turnaj

            • Piatok (8.12.) sa v našej škole niesol v duchu tradičného mikulášskeho turnaja.

              Žiaci mali pripravené štyri disciplíny, v ktorých si pri pretláčaní rukou zmerali svoje fyzické sily, pri futbale a stolnom tenise ukázali športové nadanie a pri sémantickej mape museli predviesť logické myslenie.

              K predvianočnej atmosfére nesmel chýbať ani tradičný vianočný punč, ktorého vôňa rozvoniavala chodbami a na záver k nám zavítal aj samotný Mikuláš, ktorý výhercom zablahoželal a odovzdal ceny.

              Predvianočnú náladu si užili tak žiaci,ako aj učitelia.

            • Imatrikulácia

            • Ak chceš do cechu dopravákov prijatý byť, musíš svoje manuálne zručnosti obhájiť!

              V piatok 1. decembra sa na našej škole konala imatrikulácia prvákov, ktorú si pre novopečených budúcich dopravákov pripravili žiaci 3.A triedy.

              Disciplíny, ktorými museli prváci prejsť otestovali ich zručnosť, šikovnosť, fyzický výkon a potrápili mozgové závity. V každej disciplíne získavali žiaci body pre svoju triedu a víťazom sa stala trieda s najväčším počtom bodov, a teda 1.B trieda. Okrem disciplín

              imatrikuláciu sprevádzal aj kultúrny program v podobe ukážky bodybuildingu a trikov na BMX bicykli.

              Na záver predsedovia každej triedy prečítali študentský sľub o vernosti a poslušnosti našej škole a potom prešli k majstrom, ktorí ich prijali a odovzdali certifikát s prijatím do cechu dopravakov.

              Veríme, že tento deň si prváci užili a vyčaril im úsmev na tvári.

            • Kam po základnej škole

            • Výstava, na ktorej sa prezentovali stredné školy  z Prešova, samozrejme, aj naša Stredná odborná škola dopravná v Prešove.

              Súčasťou prezentácie boli aj stánky firiem- zamestnávateľov. Výstava sa konala v priestoroch telocvične Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej v Prešove. Krásna akcia. Ďakujeme 

            • Školský e-shop

            • Dobrý deň všetkým!


              Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia.

              Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/sosdopre/

               

              Objednávanie je už spustené a bude možné až do 19.12. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť kúsok so školským logom!  

              (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

               

              Veríme, že si všetci vyberiete a zakúpite kúsok so školským logom, ktorý  budete s hrdosťou nosiť do školy a na rôzné školské akcie. 

                
              S pozdravom a prianím krásneho dňa,

              vedenie školy

            • Florbal

            •  

              Dňa 30.11. 2023 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola stredných škôl vo florbale. Turnaj sa uskutočnil v športovej hale na Baštovej ulici. Aj keď sa nám tento rok nepodarilo obsadiť popredné miesta, žiakom , ktorí reprezentovali našu školu patrí poďakovanie. Žiaci, ktorí reprezentovali našu školu: Adam Braso, Ivan Komár, Viliam Konečný, Dávid Mikula, Peter Molitoris, Mário Sliva, Filip Sopko, Thomas Verčimák, Christián Wintner.​​​​​​​                                                                                                                                 

                                                                                                                                                      Mgr. Andrej Greško

              ​​​​​​​

              ​​​​​​​

              ​​​​​​​

              Publikované 01.12. 2023

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

            • Po šiestykrát sa uskutočnila vianočná zbierka projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, ktorého cieľom je na Vianoce potešiť osamelých seniorov po celom Slovensku. Tento rok sa zapojila do tohto milého projektu aj naša škola, ktorá pomohla vyzbierať darčeky na doplňovanie krabičiek. Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom, ktorí sa do zbierky zapojili. Veríme, že tieto maličkosti obdarovaných seniorov potešia a vyčaria úsmev na perách.