• Novinky

            • Doškoľovacie sústredenie

            • Po postupe z oblastného kola súťaže Autoopravár Junior 2023 sa Alex Pancurák zúčastnil doškoľovacieho sústredenia v termíne od 21.- 22.3., ktoré sa konalo v Školiacom stredisku ŠKODA AUTO Slovensko s.r.o. v Nitre.

            • AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2023

            • Dňa 17.3.2023 sa naši žiaci Alex Pancurák a Kamil Sedlák zúčastnili súťaže Autoopravár Junior, ktorá sa konala v priestoroch SOŠ dopravnej v Košiciach. Alex Pancurák sa umiestnil na 3. mieste, z ktorého postúpil do celoštátneho kola, ktoré sa bude konať v Mladej Boleslavi.

            • TÝŽDEŇ MOZGU: Podporte fungovanie svojho mozgu a precvičte si "závity"

            • Od 13. do 19. marca 2023 prebieha celosvetová kampaň Týždeň mozgu, ktorej cieľom je upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog, jeho činnosť, možné ochorenia a význam cvičení na podporu jeho činnosti. Pri tejto príležitosti si naši žiaci vyskúšali čo dokáže ľudský mozog a zároveň sa o mozgu niečo nové naučili. Nezabúdajme, že zdravie mozgu znamená psychické zdravie, preto vystavujme svoj mozog každodenným výzvam. Ľudská psychika kolabuje bez každodenných výhier (v práci/škole, športe, vzťahoch, v živote), ak nezlepšujeme kvalitu života seba a ostatných, riskujeme psychické problémy.

            • Správa LVVK 2023

            • V dňoch 6. 2. – 10. 2. 2023 sa uskutočnil lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz v stredisku Vyšné Ružbachy. Kurzu sa zúčastnili žiaci prvých ročníkov- I.A, I.B, I.C. Kurz prebiehal pod pedagogickým dozorom zamestnancov školy SOŠ dopravnej. Samotný kurz pozostával z výučby zjazdového lyžovania. Žiaci boli rozdelení do družstiev podľa praktickej zručnosti, ktorá sa overovala v prvý deň kurzu na zjazdovke a po ústnych pohovoroch. Celý kurz pozostával z doobedňajšej a poobedňajšej  výučby. Vo večerných hodinách prebiehali prednášky k problematike – výučby spojenej s lyžiarskym kurzom. V posledný deň kurzu boli realizované praktické výstupy žiakov.

                                                                             PaedDr. Daniel Lacko

               

               

            • Vedomostná súťaž zo slovenského jazyka a literatúry

            • Netradične na Deň sv. Valentína 14. 2. 2023 sa v našej škole uskutočnila Vedomostná súťaž zo slovenského jazyka a literatúry. Do súťaže sa zapojilo 13 žiakov 1. – 4. ročníka, riešili  úlohy zamerané na čitateľskú gramotnosť. Súťaž organizačne pripravila vyučujúca SJL PhDr. Anna Švorcová.

              Zvíťazil Martin Hudák zo IV. A triedy, ďalší úspešní riešitelia boli Dominik Kravec (II. A), Denis Sivák (IV. A), Štefan Lamy (III. C) a Tomáš Kaminský (III. C). Ceny pre súťažiacich boli zakúpené z prostriedkov RZ pri SOŠ dopravnej v Prešove.

              Blahoželáme!

              PhDr. A. Švorcová

            • Poďakovanie

            • Dovoľte mi adresovať poďakovanie žiakom Vašej školy.

              Dnes na parkovisku pred školou mi iniciatívne pomohli s poruchou auta. Hoci šlo "len" o nahodenie baterie, veľmi si Vážim, že pomoc sami ponúkli a veľmi rýchlo aj zrealizovali.

              Aj keď priamo pracovali len niekoľkí z nich, ostatní poskytli významnú podporu a vytvorili dobrú náladu v stresovej situácii.

              Chcem menovite poďakovať žiakom:

              Dávid Hudák (3.C)

              Juraj Pancurák (3.C)

              Kristián Chromjak (3.C)

              Maroš Bujňák (2.A.)

              Oliver Bednárik (2.A)

              Matej Stopko (4.A)

              Radovan Štofila (4.A)

              Patrik Petruš (4.A)

              Brian Derner (3.C)

              Želám Vám aj chlapcom nie len úspešné školské časy, ale hlavne potešenie z budúcej profesie.

              doc. Mgr. M. B., PhD.

            • Oznam

            • Milí rodičia, týmto si Vás dovoľujeme pozvať na rodičovské združenie jednotlivých tried, ktoré sa uskutoční 17.1.2023 o 15:30 hod v priestoroch teoretického vyučovania na Volgogradskej 3 v Prešove.

            • Stužková slávnosť

            • Po dlhom kovidovom období konečne stužková slávnosť v našej škole! Dňa 25. 11. 2022 študenti IV. A triedy pripravili milú slávnosť – svoju stužkovú. Okrem odovzdania stužiek triednou učiteľkou PhDr. A. Švorcovou a riaditeľom školy Mgr. T. Kirňakom nechýbali pekný program a dobrá zábava až do rána. Bola to udalosť, na akú sa nezabúda. Krásne spomienky zostanú v srdciach nielen našich študentov a pedagógov, ale samozrejme aj rodičov. Pred študentmi je už len „maličkosť“, dobre zmaturovať. Držíme im palce!

              PhDr. A. Švorcová

              publikované dňa: 22.12.2022

            • Mikulášsky turnaj

            • Dnes sa u nás v škole konal Mikulášsky turnaj, ktorý sa stane tradíciou našej školy v nových priestoroch na Volgogradskej ulici. Atmosféra bola perfektná, všetkým veľmi pekne ďakujeme za organizáciu a úžasnú vianočnú náladu, ktorú bolo po celý čas cítiť zo všetkých zúčastnených. Súťažilo sa v pretláčaní rukou, stolnom tenise a futbale, ktorý si nakoniec zahrali aj učitelia spolu s pánom riaditeľom a vyhrali nad víťaznou triedou 4:A. Za krásne fotky ďakujeme našej fotografke Emme.

              publikované dňa: 9.12.2022

            • Návšteva Kia Slovakia

            • Dňa 23.11.2022 sa náš pán riaditeľ Mgr. Tomáš Kirňak spolu s pánom zástupcom pre OV PhDr. Szabom zúčastnili prehliadky výrobného závodu, ako aj vzdelávacieho centra spoločnosti Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom. Spolu s ostatnými kolegami z KSK, ako aj BBSK mali možnosť zažiť reálny pracovný deň na jednotlivých linkách (karosárske práce, lakovnícke práce, mechanické zásahy jednotlivých zamestnancov) v rámci výroby áut značky KIA.

              publikované dňa: 7.12.2022

            • Skvalitňujeme vzdelávanie aj na úrovni vysokého školstva

            • Naša psychologička prijala pozvanie na odborný seminár, ktorý sa uskutočnil dňa 30.11.2022 na pôde Inštitútu psychológie FF PU, v rámci ktorého študentom priblížila odbornú prácu a skúsenosti v školskej praxi.

              publikované dňa: 1.12.2022